Kuřecí salát s hříbky a liškami
25 min.
Ingredience
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 300gramůKuřecí prsa
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůLišky čerstvé
- 100gramůHříbky čerstvé
- 80gramůCibulka jarní
- 40gramůMajonéza
- 40gramůZakysaná smetana
- 30gramůBazalka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, houby na plátky, jarní cibulku na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, osmažíme dozlatova, odstavíme a necháme vychladnout. Houby povaříme 5 minut v osolené vodě, odstavíme a necháme vychladnout, poté scedíme. Do salátové mísy nasypeme okapané houby, kuřecí maso, cibulku, promícháme, do majonézy vmícháme zakysanou smetanu, posekanou bazalku a promícháme se salátem. Salát před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.