Kuřecí salát z Dilí

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, vyjmeme z pánve a do ještě teplého oleje vmícháme kari.
  • 2
    Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a ještě na plátky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a vložíme do mísy. Přidáme kuřecí nudličky a pražené oříšky kešu. Přimícháme nasekané stonky celeru.
  • 3
    Do výpeku s kari vmícháme citronovou šťávu a kůru, majonézu a jogurt, osolíme, opepříme, můžeme dochutit třtinovým cukrem a dohladka vymícháme omáčku.
  • 4
    Listy ledového salátu natrháme na malé kousky, kterými vysteleme mělkou mísu, do středu navršíme kuřecí směs a zalijeme připravenou omáčkou. Ozdobíme několika celými oříšky kešu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.