Kuřecí salát z Dilí
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 300gramůHrušky
- 60mililitrůOlej olivový
- 150gramůCeler řapíkatý
- 1kusSalát ledový
- 100gramůOřechy Kešu
- 150gramůMajonéza
- 1decilitrJogurt bílý
- 5gramůCukr třtinový
- 9gramůSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 40gramůKari koření
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, vyjmeme z pánve a do ještě teplého oleje vmícháme kari.
- 2Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a ještě na plátky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a vložíme do mísy. Přidáme kuřecí nudličky a pražené oříšky kešu. Přimícháme nasekané stonky celeru.
- 3Do výpeku s kari vmícháme citronovou šťávu a kůru, majonézu a jogurt, osolíme, opepříme, můžeme dochutit třtinovým cukrem a dohladka vymícháme omáčku.
- 4Listy ledového salátu natrháme na malé kousky, kterými vysteleme mělkou mísu, do středu navršíme kuřecí směs a zalijeme připravenou omáčkou. Ozdobíme několika celými oříšky kešu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.