Kuřecí saté
46 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKurkuma
- 1kilogramKuřecí prsa
- 3kusyŠalotka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusKoriandr celý
- 20gramůZázvor celý
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceCukr třtinový
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 400mililitrůMléko kokosové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
54 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa, zbavená kůže, nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy. Proužky musí být přiměřeně široké, aby se daly napíchnout na špejle jako špíz (cca 10 cm x 5 cm). Dále umixujeme červenou asijskou šalotku, česnek, kořen koriandru a zázvoru (oba nastrouháme najemno), aby vznikla hustá pasta. Pastu přidáme k masu do misky a přisypeme mletý koriandr, kmín, thajské kari, kurkumu, třtinový cukr a sůl. Následně přilijeme světlou sójovou omáčku, rostlinný olej a kokosové mléko (400 ml). Vše důkladně promícháme, aby se pasta nabalila na kuřecí maso. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Směs občas promícháme.
- 2Bambusové špejle namočíme do vody, aby se při grilování nespálily (cca 1 hodinu).
- 3Předehřejeme troubu (případně roztopíme gril) na vysokou teplotu. Na jednotlivé špejle napichujeme maso jako špízy. Kuřecí maso opékáme z obou stran 5-8 minut. Při grilování maso často potíráme marinádou. Při použití elektrické trouby dávejte pozor, aby maso nebylo bezprostředně pod topnou spirálou, aby se nepřipeklo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.