Kuřecí saté

46 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
54 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa, zbavená kůže, nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy. Proužky musí být přiměřeně široké, aby se daly napíchnout na špejle jako špíz (cca 10 cm x 5 cm). Dále umixujeme červenou asijskou šalotku, česnek, kořen koriandru a zázvoru (oba nastrouháme najemno), aby vznikla hustá pasta. Pastu přidáme k masu do misky a přisypeme mletý koriandr, kmín, thajské kari, kurkumu, třtinový cukr a sůl. Následně přilijeme světlou sójovou omáčku, rostlinný olej a kokosové mléko (400 ml). Vše důkladně promícháme, aby se pasta nabalila na kuřecí maso. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do ledničky. Směs občas promícháme.
  • 2
    Bambusové špejle namočíme do vody, aby se při grilování nespálily (cca 1 hodinu).
  • 3
    Předehřejeme troubu (případně roztopíme gril) na vysokou teplotu. Na jednotlivé špejle napichujeme maso jako špízy. Kuřecí maso opékáme z obou stran 5-8 minut. Při grilování maso často potíráme marinádou. Při použití elektrické trouby dávejte pozor, aby maso nebylo bezprostředně pod topnou spirálou, aby se nepřipeklo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.