Kuřecí soté s žampióny
115 min.
Ingredience
- 1300gramůKuře
- 120gramůCibule
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej stolní
- 150mililitrůVývar telecí
- 40mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
70 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a 25 minut smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na drobné kousky a restujeme 5 minut. Přisypeme pokrájené žampiony a dusíme 20 minut. Poté podlijeme vínem a armaňakem a povaříme 5 minut. Přilijeme vývar a smetanu, osolíme, opepříme a zakryté pokličkou dusíme ještě 40 minut.
- 2Podle chuti případně dosolíme a připepříme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.