Kuřecí špíz na grilu v marinádě
25 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- Marináda
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1decilitrOlej dýňový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůKoření grilovací
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
99 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, dáme do misky, vlijeme olej, sójovou omáčku, med a metličkou na šlehání prošleháme. Přisypeme koření, vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče, vymačkanou šťávu ze 2 ks limetky, pepř, vše dobře promícháme.
- 2Kuřecí prsa umyjeme, sundáme kůži, nakrájíme na kostky a namočíme je do připravené marinády. Misku přikryjeme a odložíme do ledničky marinovat na 120 minut.
- 3Špejle potřeme olejem a na ně napichujeme marinované maso. Gril zahřejeme na střední teplotu a špízy za občasného otáčení pečeme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.