Kuřecí srdíčka se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 200gramůHlíva ústřičná
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůTymián čerstvý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 1decilitrVíno bílé
- 500gramůKuřecí srdíčka
- 300gramůHrášek s karotkou mražené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2gramyPepř cayenský
- 30gramůPažitka
- 10gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí srdíčka očistíme a podélně rozpůlíme. Na pánvi zahřejeme olej a vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli nadrobno a zpěníme, vložíme srdíčka, nakrájenou hlívu, tymián a prudce opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme a opékáme. Zalijeme vývarem a vínem, přidáme mraženou směs hrášku s mrkví a zakryté dusíme na mírném ohni 15 minut.
- 2Osolíme, ochutíme cayenským pepřem, vmícháme máslo a podáváme posypané nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.