Kuřecí stehna na ryzlinku

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1049 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
65 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr opláchneme vodou a okapané jemné snítky nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme, zbavíme kůže a naporcujeme na menší části.
  • 3
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a usmažíme na něm dokřupava nakrájenou slaninu. Pak přidáme kolečka pórku a přibližně minutu je restujeme. Do hrnce přidáme maso a bobkový list, vše zalijeme vínem, opepříme, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni směs pod poklicí dusíme 30 až 40 minut. Během dušení ji občas promícháme, na konci dušení přimícháme smetanu a vše necháme ještě chvilku vařit bez poklice.
  • 4
    Kuřecí maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.