Kuřecí stehna na ryzlinku
60 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusPórek
- 12kusůKuřecí stehna
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 7decilitrůVíno bílé
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1hrstKopr čerstvý
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1049 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
65 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr opláchneme vodou a okapané jemné snítky nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
- 2Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme, zbavíme kůže a naporcujeme na menší části.
- 3Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a usmažíme na něm dokřupava nakrájenou slaninu. Pak přidáme kolečka pórku a přibližně minutu je restujeme. Do hrnce přidáme maso a bobkový list, vše zalijeme vínem, opepříme, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni směs pod poklicí dusíme 30 až 40 minut. Během dušení ji občas promícháme, na konci dušení přimícháme smetanu a vše necháme ještě chvilku vařit bez poklice.
- 4Kuřecí maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.