Kuřecí stehna na slanině se smetanovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 2gramyMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaČesnek sušený
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 50gramůAnglická slanina
- 150mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
86 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
283 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s majoránkou, sušeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a ve směsi pečlivě obalíme kuřecí stehna.
- 2Plátky slaniny na pánvi usmažíme dokřupava, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Do vysmaženého tuku přidáme olej a z obou stran opečeme obalená stehna. Poté pánev přiklopíme a stehna asi 30 minut dusíme. Během dušení maso obracíme a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Že jsou stehna udušená, poznáme podle toho, že při vpichu nevytéká z masa růžová šťáva. Udušená stehna vyjmeme na mísu a udržujeme na teple.
- 3Z výpeku necháme na pánvi jen 3 lžíce tuku, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku rozředíme zašleháním mléka a smetany, ušleháme hladkou omáčku, osolíme ji a alespoň 10 minut na mírném plameni necháme probublávat.
- 4Kuřecí stehna servírujeme přelitá omáčkou a ozdobená vypečenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.