Kuřecí stehna na vínu
60 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůRajčata
- 125mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceTymián čerstvý
- 125mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme solí a pepřem. Nadrobno si nakrájíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a kuřecí stehna, opečeme dozlatova.
- 2Poté přidáme na pánev cibuli, nadrobno nakrájená rajčata a tymián. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme cca 25 minut, dokud se nám vývar nevypaří. Poté vmícháme zakysanou smetanu, povaříme ještě cca 5 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.