Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem
45 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí stehna
- 300gramůPomeranče
- 30gramůZázvor celý
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, polovinu zázvoru nastrouháme, polovinu nakrájíme na drobné nudličky, kůru z červeného pomeranče nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí stehna potřeme strouhaným zázvorem, vidličkou přizvedneme kůži a nudličky zázvoru pod kůži rovnoměrně rozprostřeme. Do pekáčku nalijeme pomerančovou šťávu, přisypeme pomerančovou kůru, přiložíme kuřecí stehna, osolíme opepříme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až bude kůže na stehnech zlatavá a křupavá.
- 2Upečená stehna podáváme s plátky oloupaného červeného pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.