Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, polovinu zázvoru nastrouháme, polovinu nakrájíme na drobné nudličky, kůru z červeného pomeranče nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí stehna potřeme strouhaným zázvorem, vidličkou přizvedneme kůži a nudličky zázvoru pod kůži rovnoměrně rozprostřeme. Do pekáčku nalijeme pomerančovou šťávu, přisypeme pomerančovou kůru, přiložíme kuřecí stehna, osolíme opepříme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až bude kůže na stehnech zlatavá a křupavá.
  • 2
    Upečená stehna podáváme s plátky oloupaného červeného pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.