Kuřecí stehna plněná kaštanovou nádivkou
145 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 300gramůVepřová krkovička
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůKaštany jedlé
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 1litrVoda pitná
- 350gramůMajonéza
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
308 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nožem nařízneme kaštany a v pekáči s trochou vody je v troubě 10 minut pečeme, pak je oloupeme a uvaříme v páře. Uvařené kaštany nasekáme nahrubo.
- 2Vykostíme 4 velká kuřecí stehna. Vepřovou krkovici nahrubo nasekáme, v míse ji promícháme s bílky, pečenými kaštany a moukou, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Dobře naklepeme a osolíme stehenní řízky. Z masové směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do řízků, závitky ovážeme režnou nití.
- 3Kosti s cibulí a bobkový list dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvedeme k varu. Do hrnce vložíme připravené stehenní závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a necháme je 80 minut při 95°C „táhnout“. Hotové stehenní závitky necháme na prkénku vychladnout, zabalíme je do pergamenu a dáme přes noc do chladničky vychladit.
- 4Druhý den odstraníme nitě, závitky nakrájíme na plátky a podáváme ozdobené majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.