Kuřecí stehna po maďarsku
80 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVoda pitná
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytá stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, ještě trochu papriky a dusíme téměř do měkka.
- 2K poloměkkým stehnům přidáme očištěné žampiony rozkrájené na plátky, vše dusíme do měkka (nebo pečeme v troubě).
- 3Měkké maso upravíme na talíře. Do šťávy přilijeme smetanu, přihřejeme k varu a nalijeme pod stehna.
- 4Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.