Kuřecí stehna po maďarsku

80 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, ještě trochu papriky a dusíme téměř do měkka.
  • 2
    K poloměkkým stehnům přidáme očištěné žampiony rozkrájené na plátky, vše dusíme do měkka (nebo pečeme v troubě).
  • 3
    Měkké maso upravíme na talíře. Do šťávy přilijeme smetanu, přihřejeme k varu a nalijeme pod stehna.
  • 4
    Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.