Kuřecí stehýnka na červeném víně
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠalotka
- 80gramůSlanina vepřová
- 20mililitrůMartell cognac
- 2kusyBobkový list
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyTymián čerstvý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1000gramůKuře
- 400mililitrůVíno červené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř.
- 2V pekáčku rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a oloupanou, rozpůlenou šalotku. Vyjmeme a necháme stranou. Do výpeku vložíme kuřecí stehna a opečeme je ze všech stran. Zalijeme koňakem, poprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme víno, uvedeme do varu, přidáme čerstvý tymián, bobkový list a dusíme asi 40 minut.
- 3Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, opečeme na zbylém másle. Stehna vyjmeme z pekáčku. Do omáčky přidáme žampiony, slaninu se šalotkou a necháme přejít varem. Podle chuti přisolíme.
- 4Kuřecí stehýnka podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.