Kuřecí stehýnka na kopru a zelenině
65 min.
Ingredience
- 900gramůKuřecí stehna
- 4kusyCibulka jarní
- 65mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceRýžový škrob
- 3lžíceKopr čerstvý
- 1litrVývar drůbeží
- 40mililitrůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle orestujeme maso dohněda a odložíme ho stranou. Na pánvi restujeme nakrájenou cibulku, po minutě přidáme nasekaný kopr, citronovou šťávu, kuře, sůl, pepř, mrkev, vývar podle chuti a vodu. Vše dusíme pod pokličkou asi čtyřicet minut.
- 2Poté vyjmeme opatrně maso a mrkev. Rozmíchaný škrob ve vodě přidáme do hrnce a prohříváme do zhoustnutí. Kuře podáváme okamžitě s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.