Kuřecí Stroganov

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůKuřecí prsa
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 3lžíceKečup
    • 1stroužekČesnek
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaSůl
    • 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
26 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a osmahneme v kastrolu nebo v pánvi na oleji. Přidáme najemno nasekaný česnek a za občasného míchání dál restujeme.
  • 2
    Když je maso téměř měkké, přilijeme kečup, smetanu a jen krátce vše povaříme.
  • 3
    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Kuřecí Stroganov
kuřecí maso mám nejraději 😍
Anonymní uživatel
čt 14. 6. 2018
Kuřecí Stroganov
Jo, kuřecí je dobré, ale Stroganov bez žampionů a okurek a z kuřecího není pravý stroganov. Ale každému to chutná jinak, mně by to asi taky chutnalo, ale nenazývejte to Stroganov . mimochodem správný název je Stroganoff a pochází z 19. století a základem je hovězí svíčková nakrájené na nudličky.