Kuřecí tandoori
45 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáta
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 80mililitrůJogurt bílý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
210 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme sůl, dva prolisované stroužky česneku, zázvor nasekaný na drobno, koriandr nasekaný na jemno, mátu na jemno, kurkumu, chilli a semínka z lusků. Na smísení použijeme hmoždíř. Poté vmícháme jogurt a šťávu a pečlivě promícháme.
- 2Do každého prsa uděláme čtyři zářezy a ponoříme je do marinády a uložíme do chladničky minimálně na šest hodin.
- 3Poté je grilujeme na 220 stupňů Celsia asi dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.