Kuřecí tikka
50 min.
Ingredience
- 450gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaZázvor celý
- 1špetkaKurkuma
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůJogurt bílý
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusLimetka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
657 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. V míse je promícháme s nastrouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, mletým chilli, kurkumou, solí, jogurtem, citronovou šťávou a nasekaným koriandrem. V chladu necháme marinovat nejméně 2 hodiny, lépe však do druhého dne.
- 2Poté maso naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme olejem. Grilujeme asi 20min dozlatova pod rozpáleným grilem. Můžeme také orestovat na pánvi pokud nemáme gril.
- 3Podáváme s kouskem limety, posypané čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.