Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye
270 min.
Ingredience
- 3kilogramyKuřecí skelety
- 5litrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 300mililitrůVíno bílé
- 3kusyCibule
- 2kusyPórek
- 3kusyMrkev kořen
- 4kusyCeler řapíkatý
- 6stroužkůČesnek
- 8kusůVodnice nakládaná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí skelety rozdělíme na menší kusy, nahrubo pokrájíme 3 cibule, 2 pórky, 3 velké mrkve a 4 řapíky celeru. Na půlky překrojíme 6 neoloupaných stroužků česneku a rozčtvrtíme 8 velkých vodnic.
- 2Ve velkém hrnci zalijeme skelety studenou vodou a vodu uvedeme do varu. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě sbíráme. Přidáme zeleninu kromě vodnice, víno, sůl a snítku čerstvého tymiánu a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Pak přidáme vodnici, ještě hodinu vaříme, hrnec odstavíme a vychladlý vývar přecedíme.
- 3Vývar je vhodný na podlévání ryb i pečení, jako základ dušených pokrmů, polévek i k vaření kuřat. V chladničce můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce 1 měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.