Kuřecí závitky v pikantní marinádě

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
76 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso rozkrájíme na plátky a naklepeme. Spařené mandle nahrubo posekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Z vína, drobně krájené cibule a ostatních surovin umícháme marinádu. Naklepané maso vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. Odleželé maso vyjmeme z marinády a necháme nad ní okapat. Na maso položíme plátek šunky, rozdělíme prochladlou nádivku, svineme do závitku a sepneme jehlou. Závitky položíme na olejem potřený rošt, ze všech stran ogrilujeme do zlatova.
  • 3
    Z hotových závitků vyjmeme jehly, závitky šikmým řezem nakrájíme a podáváme přelité omáčkou.
  • 4
    Na nádivku v oleji osmažíme žampiony, mandle, šunku i ostatní suroviny, zalijeme asi polovinou zbylé marinády a za stálého míchání necháme vydusit. Poté vmícháme vejce a necháme srazit.
  • 5
    Zbylou marinádu zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali s vodou a provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.