Kuřecí závitky v pikantní marinádě
70 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSolamyl
- 4lžíceVoda pitná
- Na marinádu
- 40mililitrůVíno bílé
- 6lžicSójová omáčka
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 2lžíceMed včelí
- 0,25lžičkaSůl
- Na nádivku
- 30gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
76 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso rozkrájíme na plátky a naklepeme. Spařené mandle nahrubo posekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Z vína, drobně krájené cibule a ostatních surovin umícháme marinádu. Naklepané maso vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. Odleželé maso vyjmeme z marinády a necháme nad ní okapat. Na maso položíme plátek šunky, rozdělíme prochladlou nádivku, svineme do závitku a sepneme jehlou. Závitky položíme na olejem potřený rošt, ze všech stran ogrilujeme do zlatova.
- 3Z hotových závitků vyjmeme jehly, závitky šikmým řezem nakrájíme a podáváme přelité omáčkou.
- 4Na nádivku v oleji osmažíme žampiony, mandle, šunku i ostatní suroviny, zalijeme asi polovinou zbylé marinády a za stálého míchání necháme vydusit. Poté vmícháme vejce a necháme srazit.
- 5Zbylou marinádu zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali s vodou a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.