Kuskus s červenou čočkou a sýrem

37 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme nadrobno. 2 stroužky česneku očistíme, jeden dáme vařit k čočce, druhý utřeme a odložíme do misky.
  • 2
    Červenou přebranou čočku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme bobkový list, nové koření, majoránku, 1 stroužek česneku a čočku uvaříme doměkka.
  • 3
    Přibližně v polovině vaření čočky v rendlíku na oleji, za stálého míchání, zpěníme pokrájenou cibulku. Rendlík odstavíme z plotny. Zpěněnou cibulku vyjmeme a na omastek nasypeme 80g kuskusu. Kuskus s omastkem důkladně promícháme, až se zrníčka obalí omastkem. Pak ho zalijeme 130ml horkého zeleninového bujónu a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat, pak ho dáme do mísy a vidličkou načechráme.
  • 4
    Z uvařené čočky vyjmeme koření s bobkovým listem, přimícháme k ní usmaženou cibulku, utřený stroužek česneku, čerstvě pomletý pepř a sůl.
  • 5
    Čočku v míse promícháme s horkým kuskusem, rozdělíme na 2 talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.