Kuskus s červenou čočkou a sýrem
37 min.
Ingredience
- 35gramůSýr Parmezán
- Kuskus
- 80gramůKuskus
- 130mililitrůZeleninový bujón
- Vařená čočka
- 50gramůČočka jedlá
- 150mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaMajoránka čerstvá
- 2kusyCibule lahůdková
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme nadrobno. 2 stroužky česneku očistíme, jeden dáme vařit k čočce, druhý utřeme a odložíme do misky.
- 2Červenou přebranou čočku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme bobkový list, nové koření, majoránku, 1 stroužek česneku a čočku uvaříme doměkka.
- 3Přibližně v polovině vaření čočky v rendlíku na oleji, za stálého míchání, zpěníme pokrájenou cibulku. Rendlík odstavíme z plotny. Zpěněnou cibulku vyjmeme a na omastek nasypeme 80g kuskusu. Kuskus s omastkem důkladně promícháme, až se zrníčka obalí omastkem. Pak ho zalijeme 130ml horkého zeleninového bujónu a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat, pak ho dáme do mísy a vidličkou načechráme.
- 4Z uvařené čočky vyjmeme koření s bobkovým listem, přimícháme k ní usmaženou cibulku, utřený stroužek česneku, čerstvě pomletý pepř a sůl.
- 5Čočku v míse promícháme s horkým kuskusem, rozdělíme na 2 talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.