Kuskus s hráškem, pórkem a kuřecími nudličkami
24 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusPórek
- 1kusCibulka lahůdková
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 4špetkySůl
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2špetkyPepř černý mletý
- Příprava kuskusu
- 100gramůKuskus
- 175mililitrůBujón kuřecí Biolinie
- 4lžíceHrášek mražený
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí omytá a osušená prsa pokrájíme na nudličky. Očištěný pórek a lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké proužky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm si zpěníme pórek s cibulkou, přidáme kuřecí nudličky, ochutíme je solí, pepřem a za stálého míchání je restujeme doměkka. Nakonec na dochucení přimícháme lžičku sójové omáčky.
- 2Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme lžíci oleje, na něj nasypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem a kořením. Pak kuskus zalijeme vroucím kuřecím bujónem, do kterého jsme nasypali mražený zelený hrášek (přesně 175ml). Promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj směs pórku s kuřecími nudličkami a hned teplý kuskus podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.