Kuskus s lososovými steaky
35 min.

Ingredience
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůTuk
- 225gramůKuskus
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 680gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Steaky z lososa (1 ks o váze asi 170 g) položíme na velký kus alobalu. V misce smícháme 100 ml pomerančové šťávy, mletý kmín a med, vzniklou směs nalijeme na steaky (1 lžíci na jeden steak), posypeme plátky jarní cibulky, čerstvým nasekaným koprem, osolíme a opepříme. Okraje alobalu ohrneme, dáme na plech do trouby předehřáté na 200°C, pečeme dokud losos nezměkce, asi 15 - 20 minut. Dále připravíme zeleninový vývar s tukem (se sníženým obsahem cholesterolu), které přivedeme k varu, přidáme kuskus; po odstavení z ohně necháme ještě 2 minuty bokem, poté našleháme vidličkou a zamícháme listový špenát.
- 2Hotový kuskus rozdělíme na talíře, na ně dáme lososa, zalijeme vypečenou šťávou a zbylou pomerančovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.