Kuskus s mátou

90 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
173 g
Vláknina
19 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme, pokrájíme na větší kousky a přendáme do hrnce.
  • 2
    Vše osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bylinky a dáme vařit.
  • 3
    Kuskus zalijeme troškou vody a necháme nabobtnat. Občas promícháme, aby se zrnka neslepila.
  • 4
    Nabobtnaný kuskus dáme vařit do nádoby nad hrnec se zeleninou. Vaříme 45 minut.
  • 5
    Hrášek necháme uvařit společně s mátou. Po uvaření mátu vyjmeme.
  • 6
    Uvařený hrášek smícháme s rozpuštěným máslem a zamícháme do uvařeného kuskusu.
  • 7
    Kuskus ozdobíme vařenou zeleninou a lístky máty.
  • 8
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.