Kuskus s mátou
90 min.
Ingredience
- 250gramůKedlubna
- 10gramůTymián čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 500gramůHrášek
- 10gramůMáta
- 750gramůKuskus
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel kudrnka
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
173 g
Vláknina
19 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, pokrájíme na větší kousky a přendáme do hrnce.
- 2Vše osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bylinky a dáme vařit.
- 3Kuskus zalijeme troškou vody a necháme nabobtnat. Občas promícháme, aby se zrnka neslepila.
- 4Nabobtnaný kuskus dáme vařit do nádoby nad hrnec se zeleninou. Vaříme 45 minut.
- 5Hrášek necháme uvařit společně s mátou. Po uvaření mátu vyjmeme.
- 6Uvařený hrášek smícháme s rozpuštěným máslem a zamícháme do uvařeného kuskusu.
- 7Kuskus ozdobíme vařenou zeleninou a lístky máty.
- 8Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.