Kuskus se zeleným fazolkami a pečenou treskou

36 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva filetyz mražené tresky s kůží necháme mírně povolit. Omyjeme je, osušíme, z každé strany osolíme, posypeme pepřem, kmínem a pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V teflonové pánvi rozpálíme olej a rybu osmažíme nejdříve kůží vespod dozlatova (5-6 minut), pak ji obrátíme a smažíme druhou stran dozlatova (5-6 minut).
  • 2
    V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Omyté a očištěné mladé, tenké fazolové lusky pokrájíme na kousky, dlouhé asi 2-3cm. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní fazolové lusky a vaříme je pouze 3-4 minuty. Měly by být na zkus křupavé. Poté je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Uvaříme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přidáme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj uvařené fazolky.
  • 4
    Na talíře rozdělíme kuskus s fazolkami, k němu položíme filety tresky, kuskus pokapeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.