Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou
40 min.
Ingredience
- Dušená hlíva
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibulka lahůdková
- 100gramůHlíva ústřičná
- 55gramůFarmářská šunka 96% masa
- 175mililitrůBujón houbový
- 4lžíceHrášek mražený
- 2špetkySůl
- 1špetkaKmín celý
- Příprava kuskusu
- 100gramůKuskus
- 175mililitrůBujón houbový
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Kvalitní vepřovou šunku pokrájíme na kostičky.
- 2V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme pak hlívu ústřičnou a zprudka ji orestujeme. Ochutíme ji solí, kmínem, pepřem, přidáme pokrájenou šunku, přilijeme 30ml houbového bujónu, snížíme teplotu a pod poklicí hlívu podusíme přibližně 15-17 minut. Pět minut před dokončením přimícháme promytý mražený hrášek se šunkou a směs dovaříme.
- 3Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím houbovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat.
- 4Poté do kuskusu přimícháme zlehka hrášek s hlívou a hned teplý servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.