Kůzle s hrozinkami na pivě

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
58 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky omyjeme, necháme odkapat a dáme do 4 dl piva. Necháme je namočené 1 hodinu. Pak hrozinky scedíme, pivo zachytíme a hrozinky pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Kůzlečí maso dobře odblaníme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky, které potřeme rozpuštěným máslem. Velké jablko omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky, očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na plátky. Uzený bůček pokrájíme na plátky.
  • 3
    Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem, dáme do pekáče, proložíme bobkovými listy, česnekem, jablkem, cibulí, mrkví a plátky uzeného bůčku. Vše posypeme hrozinkami a zalijeme pivem.
  • 4
    Pekáč s masem zakryjeme víkem, dáme do předem vyhřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 55 minut při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.
  • 5
    Upečené maso má zlatohnědou kůrku. Podáváme s jeřabinovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.