Kůzle s hrozinkami na pivě
75 min.
Ingredience
- 30gramůHrozinky
- 4decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kilogramKůzlečí maso
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusJablka
- 0,5lžíceSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaKmín celý
- 3kusyBobkový list
- 3kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 250gramůVepřový bok uzený
- 400gramůKompot jeřabinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
58 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky omyjeme, necháme odkapat a dáme do 4 dl piva. Necháme je namočené 1 hodinu. Pak hrozinky scedíme, pivo zachytíme a hrozinky pokrájíme na menší kousky.
- 2Kůzlečí maso dobře odblaníme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky, které potřeme rozpuštěným máslem. Velké jablko omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky, očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na plátky. Uzený bůček pokrájíme na plátky.
- 3Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem, dáme do pekáče, proložíme bobkovými listy, česnekem, jablkem, cibulí, mrkví a plátky uzeného bůčku. Vše posypeme hrozinkami a zalijeme pivem.
- 4Pekáč s masem zakryjeme víkem, dáme do předem vyhřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 55 minut při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.
- 5Upečené maso má zlatohnědou kůrku. Podáváme s jeřabinovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.