Kůzlečí maso na smetaně
60 min.
Ingredience
- 160gramůKajmak
- 600gramůKůzlečí maso
- 100gramůCibule
- 250gramůZelenina kořenová
- 25gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kůzlečí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno.
- 2V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmahneme. Posypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, orestujeme, přiložíme maso, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Přilijeme smetanu a dopečeme.
- 3Podáváme se sýrem Kajmak.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 11. 2017
Kůzlečí maso na smetaně
Je potřeba delší doba na přípravu cca 1,5 hod.