Kůzlečí maso s bylinkami a těstovinami
105 min.
Ingredience
- 2kilogramyKůzlečí maso
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyMuškátový oříšek
- 500gramůNudle vaječné
- 400gramůRajčata
- 50gramůPyré rajčatové
- 2litryVoda pitná
- 80mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kůzlečí maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Maso vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme.
- 3Okapané maso smažíme na oleji dozlatova. Poté přilijeme litr vývaru, bouquet garni, sůl a celé muškátové oříšky. Vaříme na mírném plameni. Po čtvrt hodině vyjmeme bylinky, vmícháme rajčata, pyré a těstoviny. Po deseti minutách hrnec odstavíme a pod poklicí necháme těstoviny dojít.
- 4Směs podáváme ochucenou mletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.