Kvášlický zajíc s kysaným zelím

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
42 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěného a omytého zajíce prošpikujeme nakrájenou slaninou, česnekem, maso dobře osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Zajíce přelijeme 60 g rozpuštěného másla, přilijeme 1.5 dl vody, 0.5 dl piva, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem.
  • 2
    Kysané zelí dáme do menšího vyššího hrnce, který posadíme do hrnce s vodou. Zelí přelijeme 70 g rozpuštěného másla, přilijeme tolik vařící vody, aby jen pokryla zelí, promícháme a větší hrnec zakryjeme místo poklice pečícím papírem, který jsme ze spodní strany slabě potřeli máslem. Papír musí mít větší průměr, protože jej zachytíme tak, že jej těsně přitiskneme k okrajům hrnce, a okolo hrnce převážeme provázkem. Zelí ve vodní lázni vaříme 15-20 minut. Po uvaření odstraníme papír, hrnek vyjmeme z vodní lázně, zelí podle chuti osolíme, případně i osladíme a promícháme.
  • 3
    Upečeného zajíce rozporcujeme, do výpeku zamícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Každou porci masa polijeme smetanovým výpekem. Maso na talířích ozdobíme kopečky zelí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.