Květák dušený se žampiony
35 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaOlej stolní
- 350gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
35 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
- 2Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme s citronovou šťávou a solí na oleji. Přidáme okapaný květák a vše prohřejeme.
- 3Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák dušený se žampiony
Květák dušený se žampiony je velice rychlým pokrmem, pokud přijdete pozdě z práce nebo třeba z nákupu a potřebujete nakrmit hladovou rodinu. Je i moc chutný, takže vzhůru do vaření. Určitě s ním nešlápnete vedle.