Květák po řecku
33 min.
Ingredience
- Marináda
- 200mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý celý
- 2špetkySůl
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 3kusyCitrony
- 15gramůPetržel kudrnka
- 15gramůCeler - nať
- 1500mililitrůVoda pitná
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůFenykl čerstvý
- 1kusBobkový list
- Zelenina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, olej, citronovou šťávu ze 3 citronů, osolíme, opepříme, přisypeme koriandr, petrželku, celerovou nať, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Přivedeme k varu.
- 2Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí marinády a povaříme 4 minuty. Scedíme, marinádu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.
- 3Celer a fenykl pokrájíme na silnější proužky, pórek na kolečka, listy čekanky posekáme. Vložíme také do vroucí marinády a vaříme 8 minut.
- 4Po uvaření přisypeme růžičky květáku do horké marinády a s ostatní zeleninou necháme v tekutině chladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.