Květák po řecku

33 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, olej, citronovou šťávu ze 3 citronů, osolíme, opepříme, přisypeme koriandr, petrželku, celerovou nať, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Přivedeme k varu.
  • 2
    Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí marinády a povaříme 4 minuty. Scedíme, marinádu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.
  • 3
    Celer a fenykl pokrájíme na silnější proužky, pórek na kolečka, listy čekanky posekáme. Vložíme také do vroucí marinády a vaříme 8 minut.
  • 4
    Po uvaření přisypeme růžičky květáku do horké marinády a s ostatní zeleninou necháme v tekutině chladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.