Květák s droždím a vejci
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžícePažitka
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí a začne vonět.
- 3Uvařený, okapaný květák nasekáme a přidáme k droždí. Na vše rozklepneme vejce, osolíme a mícháme, až vejce ztuhnou.
- 4Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.