Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi

38 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky (košťál použijeme pro jiné vaření).
  • 2
    Na másle osmažíme mandle, až zezlátnou. Do vroucí osolené vody vložíme růžičky květáku a uvaříme.
  • 3
    V mezičase v rendlíku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní pomerančovou šťávu, cukr a za stálého míchání alespoň 10 minut vaříme při mírné teplotě. Na závěr vmícháme mandle.
  • 4
    Uvařený květák scedíme, necháme okapat a podáváme přelitý omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.