Květák s pomerančovou omáčkou s mandlemi
38 min.
Ingredience
- 60gramůMandle
- 600gramůKvěták
- 700mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1gramMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky (košťál použijeme pro jiné vaření).
- 2Na másle osmažíme mandle, až zezlátnou. Do vroucí osolené vody vložíme růžičky květáku a uvaříme.
- 3V mezičase v rendlíku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní pomerančovou šťávu, cukr a za stálého míchání alespoň 10 minut vaříme při mírné teplotě. Na závěr vmícháme mandle.
- 4Uvařený květák scedíme, necháme okapat a podáváme přelitý omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.