Květák se smetanovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák povaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.
  • 2
    Kyselou smetanu zahustíme špetkou mouky, osolíme, osladíme a přilijeme citronovou šťávu.
  • 3
    Vychladlý květák upravíme na mísu, přelijeme omáčkou.
  • 4
    Vejce uvaříme natvrdo, oddělíme žloutky a protřeme přes síto. Žloutky i bílky nasypeme na květák a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.