Květák se strouhankou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, ořechy nadrtíme.
  • 2
    V pánvi rezehřejeme dvě lžíce másla, přiložíme růžičky květáku a lehce osmahneme. Růžičky obracíme, aby byly celé namočené v másle. Květák vyndáme z pánve a rozdělíme na talíře. Do pánve přidáme další tři lžíce čerstvého másla, nasypeme drcené ořechy, strouhanku a smažíme několik minut.
  • 3
    Květák na talířích doplníme vařenými bramborami, posypeme rozdrobenými vejci, polijeme máslem se strouhankou a s ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák se strouhankou
Kombinace strouhanky, ořechů, vajec, másla a květáku je chuťově dobrá. Je to neobvyklý recept, který však zpestří váš všední den. Vyzkoušejte ho. Květák se strouhankou dostává pět hvězdiček.