Květák se sýrovo-bylinkovou strouhankou
34 min.
Ingredience
- Bylinková strouhanka
- 3lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceMandle loupané
- 1lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceSýr Parmezán
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůStrouhanka
- Dresing
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyCitrónová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- Vařený květák v páře
- 1kusKvěták
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme ji hodně nadrobno. Loupané mandle a ořechy pokrájíme na menší kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo s lžíci oleje. Na něm si osmažíme strouhanku dozlatova. Přibližně v polovině smažení přimícháme mandle a ořechy. Usmaženou strouhanku necháme mírně vychladnout, pak do ní přimícháme jemně nastrouhaný parmezán a petrželku.
- 3Připravíme dresing: ve sklenici rozmícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí a bílým pepřem.
- 4Očištěný a omytý menší květák rozebereme na růžičky, košťál odkrojíme a růžičky uvaříme v páře (v pařáku na knedlíky). Vaříme do poloměkka přibližně 7 -10 minut. Poté květák vyjmeme, odložíme do mísy, polijeme dresingem a zlehka, ale důkladně, promícháme. Každou porci na talíři posypeme strouhankou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.