Květák se sýrovým krémem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme na kousky rozdělený sýr, promícháme a zředíme mlékem. Za stálého míchání vaříme do hladka. Krém ochutíme bujónem, špetkou květu a solí.
  • 2
    Omytý květák uvaříme v osolené vodě do měkka, rozdělíme na růžičky a vložíme do sýrového krému. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.