Květák se sýrovým krémem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1litrMléko sójové
- 1kusBujón hovězí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
- 2plátkySýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme na kousky rozdělený sýr, promícháme a zředíme mlékem. Za stálého míchání vaříme do hladka. Krém ochutíme bujónem, špetkou květu a solí.
- 2Omytý květák uvaříme v osolené vodě do měkka, rozdělíme na růžičky a vložíme do sýrového krému. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.