Květák smažený
30 min.
Ingredience
- 300gramůStrouhanka
- 1200gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSůl
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 250gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák omyjeme a částečně uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.
- 2Potom květák rozebereme na menší růžičky a obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a ve strouhance.
- 3Obalený květák zvolna smažíme v horkém tuku dozlatova.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Smažený květák je tak trochu klasika, ake chutná, rychlá a jednoduchá. U nás ho děláme dost často - a nebo i brokolici, tak je taky výborná.