Květák smažený s rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 40gramůStrouhanka
- 240mililitrůOmáčka rajčatová
- 900gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce i s listy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a na mírném ohni povaříme 8 minut. Růžičky vyndáme a necháme okapat. Každou růžičku namočíme v rozpuštěném másle, posypeme strouhankou a osmažíme v pánvi s rozehřátým máslem. Když máme květák usmažený, přilijeme do pánve po smažení rajčatovou omáčku, promícháme, prohřejeme a podáváme spolu se smaženým květákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák smažený s rajčatovou omáčkou
Květák smažený s rajčatovou omáčkou je zajímavou kombinací smaženého spojeného se zeleninou. Takže je to vlastně zdravě nezdravé jídlo. Ale přesto velice chutné. Je rychle připravené a ani moc nestojí.