Květák smažený s rajčatovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce i s listy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a na mírném ohni povaříme 8 minut. Růžičky vyndáme a necháme okapat. Každou růžičku namočíme v rozpuštěném másle, posypeme strouhankou a osmažíme v pánvi s rozehřátým máslem. Když máme květák usmažený, přilijeme do pánve po smažení rajčatovou omáčku, promícháme, prohřejeme a podáváme spolu se smaženým květákem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák smažený s rajčatovou omáčkou
Květák smažený s rajčatovou omáčkou je zajímavou kombinací smaženého spojeného se zeleninou. Takže je to vlastně zdravě nezdravé jídlo. Ale přesto velice chutné. Je rychle připravené a ani moc nestojí.