Květák smažený v těstíčku
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700gramůKvěták
- 2litryVoda pitná
- 150mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej, necháme okapat a rozdělíme na větší růžičky.
- 2Žloutky rozšleháme s mlékem, moukou, solí a kořením. Vmícháme lžíci oleje a pevný sníh z bílků. Ve vzniklém těstíčku namáčíme růžičky květáku, vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.