Květák smažený v těstíčku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej, necháme okapat a rozdělíme na větší růžičky.
  • 2
    Žloutky rozšleháme s mlékem, moukou, solí a kořením. Vmícháme lžíci oleje a pevný sníh z bílků. Ve vzniklém těstíčku namáčíme růžičky květáku, vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.