Květák smažený ve strouhané housce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě.
  • 2
    Rozebereme jej na růžičky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
  • 3
    Květák usmažíme na oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 10. 2015
Květák smažený ve strouhané housce
Dnes jsem dělala u nás oblíbený smažený květák a chtěla bych poopravit tento recept. Na 10 porcí, kdy jedna porce už smaženého květáku váží 200 g potřebujeme zhruba 1600 - 2000 g květáku, 30g soli, 2 - 3 vejce (podle velikosti)+ 200 ml mléka, 150 g hladké mouky, 400 - 450 g strouhanky a 300 - 400 g oleje na smažení. Takže já za sebe recept nemůžu doporučit, jelikož neodpovídají gramáže. Např. 2,5ks květáku se nemůže usmažit v 51 mililitrech oleje.😬