Květák sterilovaný
90 min.
Ingredience
- 1kilogramKvěták
- 20gramůSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2,8litryVoda pitná
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Čerstvý květák očistíme a na pár minut ponoříme do 1 litru vroucí vody se lžičkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky. Vložíme do litru vody okyselené octem a krátce povaříme. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
- 2Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.