Květák sterilovaný v octovém nálevu
110 min.
Ingredience
- 1kilogramKvěták
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 30gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 1špetkaHořčičné semínko
- 2,75litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme a na cca 30 minut vložíme do 1 litu vody se špetkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky a nasypeme do litru vroucí vody ochucené lžičkou octa. Povaříme cca 5 minut, poté vyjmeme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
- 2Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve zbylé vodě, přidáme bobkový list a hořčičné semínko, krátce povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vyjmutí sklenice uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.