Květák sterilovaný v octovém nálevu

110 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme a na cca 30 minut vložíme do 1 litu vody se špetkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky a nasypeme do litru vroucí vody ochucené lžičkou octa. Povaříme cca 5 minut, poté vyjmeme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve zbylé vodě, přidáme bobkový list a hořčičné semínko, krátce povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vyjmutí sklenice uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.