Květák v sýrové omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, smetanou a trochou vývaru z květáku. Rozšleháme a dobře povaříme.
  • 3
    Přidáme část nastrouhaného sýru a necháme jej roztavit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
  • 4
    Uvařený květák upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák v sýrové omáčce
Květák v sýrové omáčce vás zaujme svojí originalitou. Je to lehoučká varianta receptu, kterou zvládne každá kuchařinka nebo začínající kuchař. Vyzkoušejte ho.