Květák v sýrové omáčce
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 3decilitryMléko polotučné
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 2Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, smetanou a trochou vývaru z květáku. Rozšleháme a dobře povaříme.
- 3Přidáme část nastrouhaného sýru a necháme jej roztavit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
- 4Uvařený květák upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák v sýrové omáčce
Květák v sýrové omáčce vás zaujme svojí originalitou. Je to lehoučká varianta receptu, kterou zvládne každá kuchařinka nebo začínající kuchař. Vyzkoušejte ho.