Květák v těstíčku s květákovým pyré

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
64 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, opláchneme a vaříme v osolené vodě s bobkovým listem do poloměkka, poté scedíme (vodu odložíme). Uvařený květák necháme okapat. Vychladlý květák nakrájíme na 2 cm široké plátky (450 g květáku dáme stranou na pyré). Cibuli nakrájíme nahrubo, oloupaný celer a brambory nakrájíme na kostky.
  • 2
    Odložený květák nakrájíme na kostky. V rendlíku na polovině dávky másla zpěníme cibuli, přidáme květák, brambory a celer a zhruba 5 minut za častého míchání smažíme. Do směsi vlijeme mléko se smetanou a 400 ml vody z květáku a vaříme doměkka. Směs poté rozmixujeme dohladka, dochutíme octem a zašleháme zbylé máslo. Pyré nakonec propasírujeme.
  • 3
    Do misky vlijeme cca 400 ml vychladlé vody, v níž jsme vařili květák, do ní zašleháme mouku a vejce a vymícháme do hladkého těstíčka, v kterém obalujeme plátky květáku a smažíme v oleji s máslem z obou stran dozlatova.
  • 4
    Usmažený květák podáváme s horkým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.