Květák vařený se sýrovou omáčkou

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozkrájíme na větší růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme přibližně 8-10 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zředíme ji mlékem, dobře rozmícháme a povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a zvolna vaříme dalších 10 minut.
  • 3
    Porce květáku upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme sýrovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.