Květák vařený se sýrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák rozkrájíme na větší růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme přibližně 8-10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zředíme ji mlékem, dobře rozmícháme a povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a zvolna vaříme dalších 10 minut.
- 3Porce květáku upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme sýrovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.