Květák zapečený s bramborami a uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůUzené maso vařené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusOkurky nakládané
- 1kusKvěták
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
40 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
14 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na růžičky rozebraný květák, oloupané, celé brambory a očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, okurku nasekáme a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše vsypeme do mísy a vmícháme vychladlý květák s mrkví.
- 3Uvařené brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Pokryjeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme rozšlehanými vejci a poklademe vločkami másla.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.