Květák zapečený s francouzskou omáčkou

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Uvařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme je do zapékací mísy.
  • 3
    Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a za stálého míchání povaříme. Osolíme a zašleháme syrový žloutek.
  • 4
    Omáčkou zalijeme květák, posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
  • 5
    Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.