Květák zapečený s francouzskou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaStrouhanka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
- 0,13litrSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 2Uvařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme je do zapékací mísy.
- 3Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a za stálého míchání povaříme. Osolíme a zašleháme syrový žloutek.
- 4Omáčkou zalijeme květák, posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
- 5Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.