Květák zapečený s masem a houbami

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky, houby na plátky, sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem a vložíme do něj květák.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme houby, osolíme, okmínujeme a krátce orestujeme, zasypeme mouku, promícháme s máslem a přidáme do pekáčku. Zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným v trošce vody, podle chuti dosolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, dokud sýr na povrchu nezezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.