Květák zapečený s masem a houbami
70 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 200gramůUzené maso vařené
- 100gramůHouby čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 15gramůTuk
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky, houby na plátky, sýr nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem a vložíme do něj květák.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme houby, osolíme, okmínujeme a krátce orestujeme, zasypeme mouku, promícháme s máslem a přidáme do pekáčku. Zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným v trošce vody, podle chuti dosolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, dokud sýr na povrchu nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.