Květák zapečený s uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 250gramůVepřová uzená plec
- 2lžíceStrouhanka
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vymícháme na hladkou kaši. Odstavíme z ohně a přidáme žloutky.
- 3Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy rozložíme růžičky květáku, prosypeme je jemně nakrájeným uzeným masem a navrch dáme opět růžičky květáku.
- 4Vše přelijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme.
- 5Podáváme s bramborami a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.