Květák zapečený s uzeným masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vymícháme na hladkou kaši. Odstavíme z ohně a přidáme žloutky.
  • 3
    Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy rozložíme růžičky květáku, prosypeme je jemně nakrájeným uzeným masem a navrch dáme opět růžičky květáku.
  • 4
    Vše přelijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme.
  • 5
    Podáváme s bramborami a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.